A csapat

Bankó Ádám

Bankó Ádám

kutató, titkár

“Nem igazán jó, ahogy szervezzük, éljük a közös munkát … bárcsak tudnék jobbat, de nem tudok.” — voltam így sokszor. És addig zizgetett ez a kérdés, hogy az életem egyre nagyobb részét erre szántam. Végre megvan az irány, és az utat is sejtem már. És most keresem… hogyan teszek leghasznosabban a ügyért? Az ügyért, hogy teljesebb emberként, szabadabban, hatékonyabban, tudatosabban és könnyedebben dolgozunk együtt?

Farkas Szabolcs

Farkas Szabolcs

kutató

Kiváncsiság. Ha azt kérnék tőlem, hogy egyetlen tulajdonsággal jellemezzem magam, ezt választanám. Eddigi pályám során rengeteg dolgot tapasztalhattam meg ennek a tulajdonságnak köszönhetően; így válhattam fizikai munkásból programozóvá, cégtulajdonossá, mentorrá, vallástörténésszé. Az utóbbi években azok az összefüggések foglalkoztatnak, melyek az egyetemes történelem és az egyénben zajló individualizációs folyamatok között fedezhetőek fel. Hiszem, hogy emberi működésünket e folyamatok megismerésével tehetjük teljesebbé és azt is, hogy ez az út vezet olyan – üzleti és társadalmi – csoportok szerveződéséhez, melyekben a kölcsönös tisztelet, a tenni akarás, a közös célok jelentik az alapértékeket.

Kulcsár Zsolt

Kulcsár Zsolt

kutató

Volt, hogy fejen álltam hosszú percekig, remélve, hogy sikerül megfordítanom ha nem is mindent, de valamit. Helyette felment a vérnyomásom, elszédültem, és nem történt semmi. Azóta inkább integrálpszichológiát olvasok, és egy hippy cégben kapkodom a fejem. Igyekszem olyan emberek közé keveredni, akik fontosnak tartják az emberközpontúságot és a szabadságot. Kedvenceim: Erich Fromm, Carl Gustav Jung, Carl Rogers, Abraham Maslow, Ken Wilber, Stanislav Grof,  Alice Miller, I.D. Yalom.

Regényi Ádám

Regényi Ádám

kutató

Rendkívüli mód foglalkoztat az a kérdés, hogy milyen közérzet és bizalom uralkodik egy szervezetben. Furcsállom, hogy ha életünk nagy részét szervezetekben töltjük, hogy lehet ennek megválaszolása másodlagos.
Ma az általam látott szervezetek lényegében még mindig XIX. századi elvekre épülnek, amely elvek elvétve engedik, hogy a munkavégzés során az öröm is elérendő cél legyen. Az utóbbi években olyan új módszerek jelentek meg, amik lehetővé teszik, hogy a szervezeti hatékonyság fejlesztése mellett a munkahelyi bizalom, öröm fejlesztése is felzárkózzon a XXI. századba.
Az ehhez vezető utakat térképezem és alkalmazom a C43-belül is.

Boscha István

Boscha István

evolúciós ügynök

Hiszem, hogy az együttműködés a legértékesebb emberi tulajdonságok egyike, amelynek fejlesztése, tudatosítása a társadalom minden szereplőjének legfontosabb céljai között kell szerepeljen. Csak hatékony, kreatív környezetet biztosító, decentralizált, önmegvalósítást támogató, nyitott szervezetekben lehetséges a jövő kihívásainak megfelelni úgy a társadalmak mint a piaci  szereplők szintjén. A Doctusoft alapító tagjaként szeretném egy olyan szervezet alapjait lefektetni, mely képes lesz idővel mindezen elvek mentén működni.

Gyurik János

Gyurik János

szervezet gazda, kutató

Vagyok. Nonduális kereső, csend gyakorló. Az üzleti életben voltam már controlling, pénzügyi, marketing és ügyvezető is, aktív keresőként pedig sokat és aktívan foglalkozok pszichológiával, egyéni- és csoport terápiával, meditációval valamint tantra jógával. Jelenleg üzlet- és szervezetfejlesztési tanácsadóként viszek projekteket, valamint támogatok munkacsoportokat facilitátorként is, amialatt nap mint nap tapasztalom, hogy a sikeres együttmüködés kulcsa a kommunikációban, illetve annak az empatikus és előítéletmentes figyelemmel végzett terelésében, vezetésében rejlik.

Orbán Gergely

Orbán Gergely

Holacracy deployment specialist, kutató

Szeretem az együttműködések során felbukkanó felismeréseket! Szeretem továbbadni és ilyenkor új színekkel, ízekkel újraélni ezeket. Tisztelem a személyes növekedés átalakító erejét és egyre inkább csodálva szemlélem mások kibontakozását.

Látva, hogy egyre többen és sűrűbben élünk ma a Földön, úgy gondolom, hogy a világnak szüksége van organikusan skálázódó együttműködési technológiákra.

Szervezetfejlesztőként és projekt menedzserként dolgozom. Tanítom, támogatom és fejlesztem az együttműködési gyakorlatokat, és amikor eljön az ideje vezetve segítem (vagy kapkodva követem) a szervezeti érés transzformatív változásait.

Sinkó Dániel

Sinkó Dániel

KözösségFejlesztő, kutató

Módszeresen gyűjtöm az emberi közösségek működési kritériumait, és megszállottan keresem azt a tiszta, egyszerű formát, amiben az emberek átélhetik, hogy tere és jelentősége van az egyéni nézőpontjuknak, miközben csoportként önirányítók és önszabályozók, és a sok egyediség közepette annyira mégis uniformak, hogy elfogadnak egy közös együttműködési kultúrát, aminek keretei közt más hasonló csoportokkal szót értenek, és értékeket tudjanak áramoltatni egymás közt.

Emich Szabolcs

Emich Szabolcs

Tréner, szervezetfejlesztő, agilis coach

Munkám során szervezeteknek segítek emberibbé válni. Folyamatos megismerés iránti vágy hajt. A circle43 számomra egy olyan tér, ahol közösen tudunk intelligens, művészi, inspiratív felismeréseket a szervezetfejlesztés témaköréhez kapcsolni.

Szabadidőm kulcsszavakban: 4 gyerek, waldorf, kert, antropozófia, jégkorong, kitesurf, otthonszülés, búvárság.

Bővebben: http://kocka.bolcs.hu/

Kiss Ferenc

Kiss Ferenc

kutató

Néhány évvel ezelőtt Kanadában találkoztam a szociokráciával (sociocracy), előbb egy oköfalvak tervezésével foglalkozó műhelyen, majd egy biofarmot üzemeltető ökoközösségben. Azonnal új távlatok nyíltak előttem. Lelkesen tanulmányozni kezdtem a témát, és hamarosan a holakrácia (Holacracy) is bekerült a képbe. Felfedező utam azóta is tart, és napról napra erősödik bennem, hogy mindkét megközelítés értékes szempontokat tartogat számunkra az egyén és a közösség, ill. az egyén és a szervezet között feszülő régi ellentmondás meghaladásához.

Pfenninberger Ádám

Pfenninberger Ádám

evolúciós ügynök, kutató

Szeretnék olyan szervezeteket létrehozni, ami a benne dolgozóknak, a partnereknek, az ügyfeleknek, a tulajdonosoknak és a tágabb környezetnek segít kiteljesedni. Hiszem, hogy be lehet sűrűsíteni a jó akaratot, a tettvágyat, a hittel teli elképzeléseket és ebből rendkívüli dolgok születnek. Motivált vagyok, hogy a JoSzaki.hu vezetőjeként ezt a víziót a gyakorlatba ültessem.

Szatmári Tamás

Szatmári Tamás

evolúciós ügynök

Tipikus megvalósító vagyok. Lehozom a földre a ideákat és működőképes, fenntartható rendszert szervezek köréjük. A Doctusoft-ban a Holacracy korai adaptálója és lelkes kutatója lettem, így találtam rá az integrál filozófiára is. Kifejezetten érdekel a szervezetek személyes aspektusa, hogyan lehet megfelelő környezet, struktúra, önismeret, pozitív pszichológia, érzelmi inteligencia segítségével jól-létet hozni az emberek életébe.